Skip to content

2019-4

28.detsembri hommik. Hommik nagu iga teine. Kuid voodist tõustes tundsin, et miskit on viltu. Vannituppa jõudes olid kaelas ja käes meeletud valud, nii tugevaid valusid polnud varem tundnud. Mann helistas kiirelt perearstile, jalutasime keskusesse – autosse istumine ei tulnud kõne allagi. Pereõde tegi süsti, kirjutas välja valuvaigisteid, liikusime tagasi koju valu möödumist ootama. 

8 nädalat tugevaid valusid, kangeid rohtusid, istudes magamist ja erinevaid uuringuid hiljem ootasin PERH’is operatsiooni. Kuna valud olid hakanud taanduma, siis koostöös kirurgiga otsustasime operatsiooni edasi lükata. 

4 nädalat hiljem olin taas PERH’is. Sama voodi, teine palat. Pühapäeval sisse, esmaspäeva hommikul lõikus ning teisipäeva pealelõunal koju. C5-C6 selgroolülide vahelt oli disk“jooksupannud”. Lahenduseks lõikus – disk välja, implantaat sisse ja plaat kruvidega ette. 

Nüüd algab aga kõik algusest. Valu- ja pingete vaba elu peaks algama kohe. Täielik taastumine ja sportliku tegevuse juurde naasmine võtab aega aga ~3 kuud. Seejärel alustan taas algusest! Nagu treener kirjutas:“We can do this, we can do this, we can do this! Short term baby steps for long term happiness!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.