Skip to content

2017-2

Viimasest blogipostitusest on möödas kaks kuud, paras aeg jälle kokkuvõtteid teha. Pikema sissejuhatuseta võtame siis perioodi kokku.

Esimest uudist Sa ilmselt juba panid tähele – blogi on nüüd eesti keeles 🙂

Teine suurem uudis on see, et peale 120 tundi intensiivset õppimist, 2 eksamit ja paari ärevust täis päeva ootamist, olen IRONMAN Certified Coach!

Koolitus oli tõsiselt mitmekülgne, hõlmas endas muuhulgas sportlase füsioloogiat, jooksu- ja ujumistehnikat, toitumist ja loomulikult ka treeningkavade koostamist. Kui Sa tunned, et soovid oma triatlonitreeningud viia uuele tasemele ja treenida põhjaliku kava alusel, siis võta ühendust!

Sellesse blogivaikuse perioodi mahtus ka iga-aastane TriSmile Kevadlaager. Sel korral toimus laager Mallorcal, Can Picafort’is. Saar ise oli juba sügisesest külastusest pisut tuttav, kuid tänu treeneritööle ja sellega seotud rattagruppide vedamise jaoks tehtud ettevalmistustele, sai saare teede ja linnakeste paiknemine üsna selgeks. Lisaks rattatrennidele juhendasin ühe treenerina sel aastal ka ujumistreeninguid ning jooksutrenni. Välistreenerite osalemine laagris oli suureks boonuseks ning neilt oli väga palju õppida!
Kõige meeldejäävamaks treeninguks võib pidada ühte avaveeujumist, kus merel oli paras möll, lainete kõrgus oli 2-3 meetrit. Ujumisest suurt midagi välja ei tulnud, vette saamine oli oluliselt lihtsam kui sealt välja pääsemine. 🙂 Eks see minu jaoks oligi eelkõige kogemuse omandamiseks ning selleks, et tulevikus mere võimu ja jõudu oskaks paremini hinnata.

Enne lendu Mallorcale registreerisin end Portocolom rahvusvahelisele triatlonile, 111 distantsile. Laagri käigus hindasin aga pisut prioriteete ümber, sisuliselt oli see ainus võimalus kasvõi kaudselt simuleerida keskkonda, mis mind juulis Prantsusmaal ees ootab. Seetõttu otsustasin viimasel treeningpäeval ette võtta hoopis korraliku pikema rattasõidu ja “rünnata” Mallorca mägesid. Distantsiks kujunes 159 kilomeetrit ja tõusumeetreid tuli kokku 2540. Stravast näeb rajaprofiili ja sõidu statistikat – https://www.strava.com/activities/935019431

Minu enda treeningud on sujunud plaanipäraselt, tagasilööke pole olnud, kui välja arvata praegu, kirjutamise hetkel, kimbutav nohu ja kähe kurk – andsin endale laagri järgselt küll 4 päeva puhkust, kuid 5. päeva jooksul sain ilmselt siiski pisut külma ja teatavasti, mida kardad, seda ka saad 🙂 Tuleb kuulata keha ning anda veel pisut aega taastumiseks. Ilmad on Eestis kahjuks veel jahedad, pärast sooja Hispaania kliimat väga välja sõitma ei kipu. Eks kui ratta hooldusest tagasi saab, tuleb mõnda aega veel pisut “pukki nühkida”.

Esimene võistlus pole enam mägede taga, Tartu Jooksumaratoni 23km ootab ees juba mai alguses, enne seda veel lisaks ka Tartu-Viljandi Gran Fondo. Juunikuusse pole veel ühtegi sobivat võistlust leidnud, kuid sellega on veel ka aega.

Allpool mõned pildid senistest tegemistest, kõige operatiivsema ülevaate saab aga jätkuvalt minu Instagramist ning Facebook’ist.

A post shared by Rando Kall (@randokall) on
















Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.